OkosBlog

Xiaomi Mi Band 3 - angol nyelvű menü és szoftverfrissítés!

2018.05.04 17:00

Xiaomi Mi Band 3

Május 31-én megjelent a milliók által várt új aktivitásmérő, a Xiaomi Mi Band 2 utódja, a Mi Band 3. Azonnal szereztünk be az új kütyüből természetesen kereskedelmi mennyiséget. Az első dolog ami szembe ötlött az okoscucc használata során, hogy a menürendszere kínai karakterekkel van tele. Ebben a cikkben arról lesz szó hogy hogy lehet az eszközt nem hivatalos szoftverrel „angolítani”, hogy ameddig csak a kínai szoftverű eszközök kaphatóak (kínai partnereink és válogatott fórumok tanulsága szerint ez augusztus-szeptemberre tehető), addig mi is élvezhessük az új eszköz kínálta funkciókat (melyre egy későbbi cikk keretein belül fogunk kitérni).

Vágjunk is bele! A folyamat roppant egyszerű:

1.Pároztassuk össze a Mi Fit alkalmazással a Mi Band 3-unkat, ha ez nem történt meg még.

2.Uninstalláljuk a Mi Fit alkalmazást a telefonunkról (a Band 3 maradjon párosítva a Mi fiókunkhoz)

3.Telepítsük fel az angol firmware-rel ellátott Mi Fit alkalmazást, mely INNEN elérhető saját tárhelyünkről.

4.Jelentkezzünk be az alkalmazásba a MI azonosítónk segítségével, majd hagyjuk hogy az alkalmazás frissítse a Band 3 szoftverét.

5.Kész is vagyunk. Kb. fél perc töltés után a Mi Band 3 menüje angol lesz, és angol nyelven fogja megjeleníteni az értesítéseket és minden mást is. :)

+1. Kiegészítés: Ha iPhone-nal szeretnéd használni a Miband 3-adat, akkor a megoldás: keress valakit akinek Androidos (legalább 4.4 verziójú) telefonja van, végezd el ott a műveletet a saját Mi fiókoddal, majd a Mi Band 3-at csatlakoztasd a végén a sajátod iPhone-odhoz, onanntól már használhatod a gyári alkalmazást :)

(Köszönet: kirill1999-nek a 4pda forum –ról.)

FIGYELEM: Az eszköz nem hivatalos szoftverrel való frissítése a garancia elvesztését jelentheti! Mindenki csak saját felelősségre végezheti el, a GetSmart kft (Okoscucc.hu) az esetleges károkért felelősséget nem vállal!