OkosBlog

Xiaomi Mi Band beüzemelési útmutató

2019.09.12 12:18

Xiaomi Mi Band 2 / 3 / 4 beüzemelési útmutató

Ebben a cikkben lépésről lépésre végig megyünk azon, hogy hogyan tudod beüzemelni a Xiaomi aktivitásmérőd.

Amennyiben vannak a környezetedben más eszközök, amik rendelkeznek Bluetooth kapcsolattal (pl.: laptopok, okosórák, aktivásmérő, bluetooth fülhallható), úgy ezeket érdemes hatótávolságon kívül helyezni a párosítás idejére, ahol ezek véletlen se zavarhatnak be.

Fontos, hogy minden esetben azzal kezdjük a beüzemelést, hogy letöltjük a Mi Fit alkalmazást A Play áruházból vagy App Store-ból a telefonra, egyelőre legyen kikapcsolva a Bluetooth. Az alkalmazás fel fogja ajánlani, hogy bekapcsolja-e a Bluetooth-t, így azt fogadjuk el. Mindenképp legyél WiFi-re csatlakozva! 

Lépjünk be az app-be, és hozzunk létre egy Xiaomi Mi fiókot. ( az app felajánlja a Facebook vagy Google alapú bejelentkezést is, de ajánlott inkább egy saját Mi fiókot csinálni) A létrehozás után emailes megerősítés szükséges. Ha ez megtörtént, be is tudunk jelentkezni és elkezdhetjük használni az app-ot.

Az Mi Fit app kérni fogja, hogy fogadjuk el használathoz szükséges alkalmazásokhoz való hozzáférés jogát. Itt fontos, hogy minden jogot adjunk meg a hozzáférésekhez, így minden funkciót fogunk tudni majd használni az aktivitásmérőn. Később, ha nincs rájuk szükségünk ezt ki tuduk kapcsolni a Beállításokon belül. Minél több app-hoz adunk hozzáférést, az aktivitásmérőnk annál intelligensebb lesz. (Pl.: ha a telefonkönyvhöz nem adunk hozzáférést, a Band nem fogja tudni kijelezni, hogy ki hív minket)

Adjuk meg az adatokat, amiket kér az alkalmazás (testsúly, magasság, nem...). Az eszköz párosításához kattintsunk a + jelre a jobb felső sarokban, válasszuk ki a Karkötő (angolul Band) típust és csatlakoztassuk az aktivitásmérőt. Amint megtalálta, kéri, hogy fogadjuk el a párosítást a készüléken is, így ezt tegyük meg. Innentől össze van párosítva és leolvashatjuk az app-on belül az adatokat.

Fontos, ha másik telefonra akarjuk csatlakoztatni, akkor először párosítsuk szét az app-ot és a karkötőt, különben nem fog tudni új alkalmazáshoz csatlakozni.

Kellemes használatot!