KingWear KW18 (SH18)

2017.05.03 21:00

Sziasztok!

 

Különleges nap ez a mai, mert ez az OkosBlogunk történetének első olyan alkalma, amikor egy Kínából érkező „másolat” órát tesztelünk. A KW18 vagy SH18 névre hallgató okosóra kinézetre teljesen a Samsung Gear S2-nek a másolata, de kezdőára hatoda(!) a Gear S2-nek, hogy mennyivel tud kevesebbet/többet, mint az eredeti, most kiderül.

Ennek az órának az első nagy meglepetése számomra a neve volt, semmi fantázianév, semmi játékosság csak KW18 (a gyártó SH18-ként keresztelte el, de a telefon csak KW18-ként ismeri fel), aztán egy kisebb google-zés után sikerült kiderítenem, hogy a KW igazából KingWear-t takar. Az óra külsőre magában foglalja a Gear S2 minden jellegzetességét, de három eltérés még így is akad.

Az első, hogy a KW18 nem rendelkezik a mozgatható kerettel, a második, hogy az óra méretre nagyobb, mint a Gear S2, a harmadik pedig, hogy az óra a Samsunghoz képest rendelkezik egy plusz funkcióval: lehet belé SIM-kártyát helyezni. Külsőre az óra esztétikusabban hat, mint az S2. A formája, vagy a mérete teszi-e, nem tudom, de bárkit megkérdeztem, külsőre mindenkinek jobban tetszett. Kinézetre és SIM kártya szempontjából az óra veri az „eredetit”, de milyen a belső?

Kezdjük az extrákkal, a plusz tartalmakkal, melyekkel ez az óra rendelkezik a Samsunghoz képest. A KW18-ban beépített hangszóró van, amely lehetővé teszi az óráról történő zenelejátszást. A SIM kártyának köszönhetően az óra tökéletesen alkalmas telefonálásra, SMS küldésére, és erre elég a telefonos Bluetooth kapcsolat is, nem feltétlen kell SIM-et behelyezni. Az extrák, jó tulajdonságok után áttérnék a közös tulajdonságokra. A KingWear felmutatja a legfontosabb jellemzőket, amelyekkel ma egy okosórának rendelkeznie kell: mutatja az időt, állítható a számlap, vérnyomást mér, lépést számlál, alvás minőséget ellenőriz, ébreszt, stb.

Méréseim alapján a pulzusmérő és a lépésszámláló is ugyanazt mutatja mindkét óránál. A KW18 egy Fundo Wear nevű alkalmazással fut, amit az órába beletáplált QR-kódon keresztül lehet letölteni. Az alkalmazás teljesen alkalmas a lépések és a pulzusszám pont nyomon követésére és ezen keresztül lehet az órára frissítéseket, érdekességet letölteni.

Itt érkeztünk el a negatívumokhoz, miszerint rendkívül kevés dolgot lehet az órára telepíteni, kb 5 számlapot és a Yahoo Weather alkalmazást. A kevés elérhető alkalmazáson kívül zavaró még, hogy fel van tűntetve egy fájlok tárolására alkalmas mappa, de Bluetooth-on keresztül nekem nem sikerült a fájlátvitel, pedig a használati utasításban le van írva, hogy lehet. Zavaró tényező még, hogy az akkumulátor töltését nem folyamatosan írja ki, hanem csak 100, 75, 50, 25 százalék periódusonként.

Összességében az óráról elmondható, hogy egy nagyon kis kedves kütyü, rendelkezik minden technológiával, amit egy ekkora szerkezetbe bele tudtak sűríteni, és a kisebb hibái ellenére teljesen megéri az árát!

PRO:

  • Design
  • Hanglejátszás
  • Telefonálás
  • SIM kártya

 

Kontra:

  • Nagyon kevés extra alkalmazás
  • Nem kiforrott fájlátvitel

 

Amennyiben tetszett a cikk és szeretnél még ilyen és ehhez hasonló dolgokat olvasni, kedveld vagy oszd meg a bejegyzést!

Köszönjük a figyelmet!

Az OkosCucc.hu csapata