Indul az OkosBlog

2017.02.01 13:00

Sziasztok!

 

A mai nappal indul az OkosBlog, melyben első kézből a szakértőktől tudtok tájékozódni a viselhető eszközök világából származó újdonságokról és hasznos tanácsokról. Az OkosCucc első blogposztjában az ügyfélszolgálatunkra beérkező két leggyakoribb kérdésetekre adunk választ, melyek a következők:

Mit ajánlotok, mit vegyek? Mit érdemes? Mire jó?

Összetett kérdés, attól függ. A két leginkább meghatározó körülmény hogy mire szeretnéd használni a készüléket, illetve a termék megvásárlására rendelkezésre álló keret. Ár tekintetében lehet belépő kategóriás, avagy prémium, használat szempontjából pedig fitness karkötő, vagy okosóra. A fitness karkötők az egészségeddel kapcsolatos jellemzőkre fókuszálnak, mérik az elégetett kalóriákat, figyelik az alvásod, valamint minimális mértékben kapcsolatban vannak a telefonoddal, például rezgéssel jelzik értesítéseid, hívásaid.

Az okosórák is képesek ugyanezekre, ám sokkal több információt tudnak átvenni a mobilodról, sokra lehet közülük alkalmazást telepíteni, szinkronizálni rájuk telefonod bizonyos tartalmait, sőt néhányról telefonálni is tudsz.

Ezek alapján nézzük meg a 4 kategória legnépszerűbb termékeit:

Alacsonyabb árkategóriás fitness tracker:

Xiaomi band 1S: Méri elégetett kalóriáid, figyeli az alvásod, méri a pulzusod , okos ébresztés és lépésszámláló is van benne. A telefonos értesítéseid rezgéssel jelzi. A méréseket vissza tudod nézni grafikonokon, és Google Fit-tel is tudod szinkronizálni az adatokat. Nagyon könnyen meg lehet szokni ezt a szerethető kis karpántot. Remek termék ha szeretnéd kipróbálni milyen az okoscuccok világa, de nem akarsz egy vagyont költeni rá.

Magasabb árkategóriás fitness tracker:

A Jawbone Up3 méri elégetett és bevitt kalóriáid, egész pontosan mér pulzust, képes okos ébresztésre, folyadékbevitel mérésére, és még mozgásra is motivál. Fokozza az aktivitásod, figyeli a hangulatod. Egy teljeskörű egészségmenedzser szerepét tölti be a telefonodon futó app-el szorosan együttműködve. Ha komolyan veszed az egészséget, rendszeresen sportolsz, egy dolog biztos: a csuklódon a helye.

Középkategóriás okosóra:

Sony SmartWatch3: Méri elégetett kalóriáid, rezgéssel ébreszt és előre mutatja a soron következő naptárbejegyzéseidet is. Méri megtett lépéseid számát, kereshetsz rajta a google-n, állíthatod lejátszott zenéid hangerejét, és még hangalapú keresésre és megannyi másra is képes. A legpraktikusabb tulajdonsága, hogy az értesítéseid megtekintéséhez nem kell a telefonodat elővenni. Ez számtalanszor praktikus, például vezetés közben, ha televan a kezed, ha kerékpározol, ha a táskád mélyén van a telefonod és még számtalan helyzetben. A „nem hallottam a telefont” kifogás is értelmét veszti, ugyanis a karodon érzed a bejövő hívásokat, látod hogy ki keres, sőt, még fel is tudod venni a telefont! Végtelenül praktikus, de vigyázat: függőséget okoz!

Prémium árkategóriás okosóra:

Ha olyan okosórát keresel, ami teljes mértékben képes helyettesíteni telefonod, akkor a Samsung Gear S a megfelelő választás számodra. Ez az óra mindenre képes, amit csak el tudsz képzelni (najó, kávét sajnos nem főz). Viszont telefonodat hátrahagyva lehet hívásokat indítani róla, hangutasítással irányíthatod, válaszolhatsz az érkező üzeneteidre, kezelheted értesítéseidet. A kalóriaszámlálást, ébresztést, pulzusmérét, alvásvizsgálatot, etc. már meg sem említem. Ezenkívül van egy olyan aspektusa is, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az óra egy ékszer. Az okosórák korában viszont nem sok olyan gyártóval találkoztunk még, aki egy hajlított OLED kijelzővel annyira esztétikusan és igényesen alkotott volna meg egy okosórát, hogy arra öröm legyen már ránézni is, nemhogy napi szinten használni, és élvezni a számtalan kényelmi funkciót. Egyszerűem okos is, és szép is. Pirospont a Samsungnak.

Másik leggyakrabban kapott kérdésünk, a garancia érvényesítésével kapcsolatos. Baj van a termékkel. Hogyan tudnám kicseréltetni?

Ez igen egyszerű. Minden tőlünk vásárolt termékre a vásárlástól való egy év garanciát vállalunk, melyet a számlával lehet érvényesíteni (alapesetben). Ha nincs meg a számla, akkor sem kell pánikba esni! Ha bármilyen módon a rendelésedet be tudjuk azonosítani (rendeléskor használt név, email cím, stb), akkor a garancia érvényesítésével nem lesz probléma. Ügyfélszolgálatunk készségesen áll a rendelkezésedre, és végigvezet a folyamaton, ami sokkal kevésbé fájdalmas, mint azt Magyaroroszágon megszoktad. Annyit kérünk csak, hogy írj egy emailt az ügyfélszolgálatunknak, vagy telefonálj ide, a többit intézzük mi. Ha cserével megoldható a helyzet, futárszolgálattal küldjük az új terméket, aki az átadáskor átveszi a hibás eszközt, majd azt visszajuttatja hozzánk. Ez az esetek 95%-ban 2 munkanap alatt kivitelezhető, sőt, ráadásul ingyenes is, mivel a futárszolgálat költségét mi álljuk. A Önhibából történő meghibásodásra viszont (átment rajta az úthenger, beleesett a wc-be, lenyelte a kutyus) sajnos nem tudunk garanciát biztosítani, de ilyenre még szerencsére nem volt példa.

Kérjük, keress minket továbbra is kérdéseiddel, hogy tudjuk mi érdekel Téged, és olyan eszközöket és technológiákat mutassunk be, ami valóban érdekes, és praktikus is. Kereshetsz minket facebookon is, vagy iratkozz fel hírlevelünkre, hogy véletlenül se maradj le az újdonságokról.