Huawei W1 Watch

2017.02.13 21:00

Aki találkozott már a viselhető technológiával, mind tudja, hogy a technológia gyerekcipőben jár. Számtalan okosóra volt már a csuklómon, így nap-mint-nap testközelből tapasztalom a hiányosságait az eszközöknek. Egészen a mai napig úgy gondoltam, hogy ez egy darabig így is marad. Tévedtem.

A Huawei Watch csomagolása is enged már következtetni arra, hogy nem egy gagyi műanyag óra van a dobozban. A tálalás egyszerű, letisztult, elegáns. A felhasznált anyagok finom tapintásúak és igényes megjelenésűek. Az óra maga rozsdamentes acélból, a szíja igazi bőrből készült, a kijelzőt zafír üveg fedi, mely tapintásra tökéletesen sima érzetű. Az óra feltötve érkezett, így egyből neki is estem.

Ezen a ponton megdöbbentem egy kicsit, ugyanis először volt olyan érzésem az órával, mint gyerekkoromban az első Casio orám felcsatolása után: most valami nagyon király dolog történt. Teljesen őszinte véleményem, hogy ez az első okosóra ami már szerintem az okosórák második generációját képviseli. A polírozott acél design kezd egy igazi ékszer-szintű órára hasonlítani, a tökéletesen reszponzív szuperérzékeny AMOLED kijelző fényes nappal is kitűnően olvasható, és az üzembe helyezés is gyerekjáték. Semmi szerencsétlenkedés és bluetooth ki-be kapcsolgatás, pár klikk az Andoird Wear app-ben, és kész.

Bekapcsolás után számtalan kijelző típus közül válaszhatunk, melyből engem igazán egy analóg kinézet fogott meg:

A szíja kényelmes, az óra teste nem nagyobb egy analóg óráénál, mégis olyan akkumulátor időtartamot produkál, melyet megirigyel a legtöbb mindennapi használatra szánt Google Wear óra. (normál használat mellett 2 teljes napig simán bírja). A beépített hangszórónak hála az óra telefonálásra is használható, valamint zenét is hallgathatunk róla egy bluetooth fülhallgató csatlakoztatása után (vagy az óra hangszóróján), a telefonunk nélkül is akár.

A funkciókat tekintve, legalább egy szinttel minden más okosóra felett van: a hangvezérlés. Hívást indítani, emailt, sms-t küldeni gyerekjáték, a magyar neveket magyarul bemondva is simán megtalálja, viszont a szöveget egyelőre többet közt kénytelenek vagyunk angolul elmondani az órának, de ez még zajos helyen is viszonylag jól működik.

A Huawei Watch el van látva optikai pulzusszenzorral is, de sportolni ezzel az órával nem érdemes, legalábbis biztos nem bőr szíjjal. A pulzusmérő elég pontatlan is volt, még ülő helyzetben is, de hogy őszinte legyek: ki a fenét érdekel? Az órára öröm ránézni, gyors, praktikus, végtelen letölthető óra arc és app van hozzá, ráadásul a töltője mágnesesen rácuppan ha a közelébe kerül az óra. Egy mindennapos használatra szánt, gyönyörű órát akart tervezni a Huawei, mely tökéletesen sikerült is.

 

Pro:

-Gyönyörű kijelző és óratest

-Kiemelkedően jó hangvezérlés

-Akadozásmentes, fluid kezelhetőség

-Beépített hangszóró

 

Kontra:

-Ezért az árért GPS lehetne benne

-Pulzusmérő nem az igazi

 

PS: mint oly sok más Google Wear alapú okoseszköz, az óra már iOS-t futtató telefonokkal is csatlakoztatható, valamint a Jawbone app-el is kompatibilis!