Huawei és Honor Band beüzemelési útmutató

2019.05.15 12:54

Huawei és Honor Band beüzemelési útmutató

  FONTOS: a terméket jelenleg angol menü nyelvvel lehet használni, magyar nyelvű alkalmazással. 

  Az alkalmazás megnyitása előtt érdemes a telefon nyelvét angol nyelvűre állítani, így a aktivitásmérőnk biztosan angol nyelven fogja megjeleníteni a menüt (régiótól függően ez változhat!). A telepítés végén a telefon nyelve visszaállítható magyar nyelvre, és az aktivitásmérő is angol nyelvű marad. Amennyiben az aktivitásmérőnk lemerül vagy átállítódik idegen nyelvűre, a fenti folyamat megismétlése (telefon nyelvét angol nyelvre állítani, kapcsolódni bluetooth-on az eszközhöz, majd újraindítani) lehet ismét angol menüssé tenni.

  Lássuk az üzembe helyezést!

  1. Az Huawei/Honor okosóránk beüzemeléséhez a Huawei Egészség alkalmazást kell letölteni, melyek az alábbi linken keresztül érhetőek el:


  iOS:
  https://itunes.apple.com/si/app/huawei-health/id1325481372?mt=8

  Android:
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.huawei.health&hl=en

  2. Kapcsoljuk be a Bluetooth-t és Wifi-t a telefonon, majd indítsuk el a Huawei Health (Huawei Egészség) alkalmazást.

  3. Bejelentkezés után a képernyő jobb felső sarkában található (+) gombra kattintva válasszuk ki a párosítani kívánt eszköz típusát (Okoskarkötő, felülről a második opció, lásd a lenti képen). Ha itt az app megkérdezi hogy letöltheti-e a frissített eszköz adatbázist, feltétlenül fogadjuk el, különben nem fog megjelenni az összes támogatott eszköz (így lehet hogy az épp párosítani kívánt eszközünk sem), mint párosítható eszköz. Ezután válasszuk ki a csatlakoztatni kívánt okosórát (pl Honor Band 4):

  4. A Bluetooth keresés ekkor indul el. A megjelenő listában válasszuk ki az eszközt (példánkban Honor Band 4). Ha nem jelenik meg a listában, tegyük fel a Band-et töltőre, várjunk pár percet míg eléri a párosításhoz szükséges töltöttségi szintet, majd próbáljuk a folyamatot újra a 3. Ponttól.

  5. A párosítás 10 másodperc alatt meg kell hogy történjen, és ha minden jól csináltunk, a lenti képet kell hogy lássuk (eszköz + telefon ikon, zöld pipa középen).

  6. Ezután a Band funkcióinak beállítását tudjuk elvégezni. Először az értesítések beállítására kérdez rá, majd ha ezt elvégeztük (vagy megtagadtuk) akkor az app-en belül a Band beállításainak képernyője lesz látható. Ezeken érdemes végigszaladni és beállítani mindent, mert csak pár percet igényel, de sok mindent befolyásol (pl folyamatos pulzusmérés funkció bekapcsolása esetén a akkumulátor üzemideje csökken, de pontosabb képet kapunk a napi pulzusszám változásáról).

  Hagyjuk hogy az esetleges frissítéseket elvégezze a telefon új aktivitásmérőnkön, és kész is vagyunk! :)

  Ezen a ponton a telefon nyelvét vissza lehet állítani magyarra, és a Band 4 menüje (újraindításig mindeféleképpen) angol fog maradni.

  Egyéb Funkciók, az app-en belül található sorrendben:

  Huawei TruSleep: valósidejű alváskövetés, mely funkció bekapcsolása esetén 4 különböző alvásfázist különböztet meg az eszköz. A jelentéseket alvás és eszközzel való szinkronizálás után tudjuk megnézni az app-en belül.

  Tevékenységi emlékeztető: a Band elkezd rezegni, ha egy órán át nem mozogtunk semmit. Praktikus bekapcsolni ülőmunka végzése esetén, hogy ne punnyadjunk el! :)

  Ébresztő és intelligens ébresztés: itt tudjuk beállítani a napi ébresztőt, ha nem a a telefon zajára szeretnénk kelni, hanem okosóránk rezgésére.

  Időjárás jelentés: a telefon GPS-e alapján meghatározza hogy hol vagyunk, és értesítést küld az aktuális várható időjárásról. Értesítéseknek is engedélyezve kell hogy legyen, jogot adva a Huawei app-nek!

  Funkció testre szabása: beállíthatjuk az órán megjelenő menük sorrendjét.

  Sok sikert az üzembehelyezésehez! Kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal!