Xiaomi Mi Band 2 tavaszi cikksorozat #1 - Tudj meg róla mindent amit lehet!

2018.03.29 11:00

A Xiaomi Mi Band 2 a cikk írásakor az egyik legelterjedtebb aktivitásmérő a világon, vitathatatlanul a legjobb ár-érték arányú lifestyle aktivitásmérő és legnépszerűbb aktivitásmérőnk is egyben. Minden jel arra mutat hogy a sikeres aktivitásmérőnek hamarosan bejelentik az utódját (Xiaomi Mi Band 3), de még így is nagy az érdeklődés a kis kütyü iránt, így összeszedtünk pár hasznos tudnivalót a beüzemeléséről és választ adunk gyakran feltett kérdésekre cikksorozatunkban.

1.Első, és talán legfontosabb ilyen kérdés: Mire jó?
A Mi Band 2 egy általános életviteli eszköz, mellyel napi aktivitásunk általános színvonalát, alvásminőségünket és pulzusunkat követhetjük nyomom. Telefonról érkező értesítésekről kapunk hírt, látjuk hogy ki hív ha csörög a telefon, és halkan rezgő ébresztőt állíthatunk be mellyel könnyen ébredünk reggel anélkül, hogy később ébredő párunkat hangos kukorékolással zavarnánk az alvásban. Cserélhető szilikon-, bőr- és fémszíjakkal egyedivé, igazi okos divatkiegészítővé tehető.

2.Na jó, de hogy működik?
A kütyü alján az optikai pulzusmérő szenzor található, mely a hajszálerek tágulása alapján méri a pulzust. A Mi Band 2 belsejében egy 3 tengelyes accelerometer (gyorsulásmérő) szenzor, egy akkumulátor és egy vezérlő chip található, mely az adatokat alacsony fogyasztású bluetooth (BLE) modemen keresztül kommunikálja az okostelefon felé. Az eszköz applikációja szép, modern, könnyen használható és magyar nyelven is elérhető.

3.És mit mér?
Alapvetően a mozgást, tétlenséget és alvást tudja mérni és megkülönböztetni, de a tanuló algoritmusai és tevékenység címkézés menüpontok segítségével az evéstől kezdve a futáson át a fogmosásig több fajta mozgásformát képes felismerni, ha meg van tanítva rá. Kifejejetten pontos az alváskövetése; mély és könnyűalvást különböztet meg, valamint minden ébren töltött percet sárgával megjelöl az applikáció. A megtett lépések számából következtethetünk általános fittségünkre, valamint a sok üldögélés során szól is nekünk hogy menjünk mozogni (funkciókról később).

+1 Kérdés: okostelefon nélkül is lehet használni a Mi Band 2-t? A válasz az hogy igen, lehet, de az funkciók törekéde sem lesz elérhető. Tudsz vele pulzust mérni és nézni rajta az időt, valamint az aznapi lépéseid számát visszanézni, de ennél sokkal többet tud ez kis szeretnivaló fekete krumpli, így okostelefon nélkül nem érdemes használni.

Amint elszántad magad a vásárlásra és beszerezted a terméket, a beüzemelés sem fog gondot jelenteni. Cikksorozatunk végig fog vezetni a folyamaton, így a legtöbb felmerülő problémát el tudod hárítani, és olyan funkciókat tárunk fel, melyeket mi is csak hosszas kutatások és éjjeli fórumozgatások után fedeztünk fel. Folytatás következik...

Ha érdekel a folytatás, kövess minket!